"Από τη γη στη σελήνη"και ο Άγγελος Σπάρταλης στον ΚΥΚΛΟ!

15/03/2018 - 19:00
lijsterbes, Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950 Kraainem

"Από τη γη στη σελήνη" - Η πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους και ο δημιουργός της Άγγελος Σπάρταλης στον ΚΥΚΛΟ!

... διαβάσαμε...

Μαύρο χιούμορ, έξυπνες ατάκες, αισθητική που φλερτάρει με τους Μόντι Πάιθον, απολαυστικοί αναχρονισμοί που βοηθούν την εξέλιξη της ιστορίας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας χειροποίητης δουλειάς που έγινε με την τεχνική του κολάζ και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ ξεκίνησε εντελώς... τυχαία. «Επεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Ιουλίου Βερν σε μια υπέροχη έκδοση του ’57. Δερματόδετο, κόκκινο, με κιτρινισμένα φύλλα, μυρωδιές από άλλες εποχές... Το τσίμπησα και άρχισα να διαβάζω ευφυέστατους διαλόγους», λέει ο Αγγελος Σπάρταλης. «Το αποφάσισα σχεδόν αμέσως και μετά άρχισαν τα δύσκολα, γιατί είναι ένα βιβλίο όπου όλοι μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε ακατάπαυστα, και δεν γίνεται σχεδόν ποτέ τίποτα. Μια οβίδα εκτοξεύεται κι αυτή δεν βρίσκει τον στόχο της! Οπότε έπρεπε, στηριζόμενος στον Βερν, να κάνω τρελά κόλπα, γιατί δεν είχε νόημα να κάνω την ταινία και να πετάξω τον Βερν απ’ έξω». (Καθημερινή)

Φωνές: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας
Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης
Μουσική: Ζηνοβία Αρβανιτίδη

Ο δημιουργός της ταινίας έχει πάρει το βραβείο κινηματογραφικής καινοτομίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Άγγελος Σπάρταλης θα είναι μαζί μας.

Μια συνεργασία του ΚΥΚΛΟΥ με την Λέσχη Ελληνικού Κινηματογράφου του Λουξεμβούργου και τον σύλλογο MITOS asbl. του Λουξεμβούργου.

Είσοδος 12 ευρώ

Προπώληση στον Περίπλου www. periple.eu

Event type: