2 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - "Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες" με τον Γιώργη Χριστοδούλου στον ΚΥΚΛΟ!

28/02/2020 - 20:30
ART BASE, 29, rue des Sables 1000 Bruxelles Belgium

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 20:30 ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ 28/02/2020 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ info2@art-base.be

Τελευταία ανακοίνωση Δευτ 24/02/2020
---
"Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες" με τον Γιώργη Χριστοδούλου στον ΚΥΚΛΟ!

Μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, σε ρόλο story-teller εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη ζεστή φωνή του και συνοδεία πιάνου και ακορντεόν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη αλλά και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου που αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους.

Για ποια γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο» ή το «Δυο πράσινα μάτια», ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς, ποια τραγούδια γέννησε ο νόμος που ήθελε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μακριά και μόνο φουστάνια και… με ποιόν παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής;

Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης που διανθίζεται από τις πιο όμορφες μελωδίες που γεννήθηκαν ποτέ από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το Καλοκαίρι του 2017 κι έγινε sold out, ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τις όπερες του Καίρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου αλλά και το Παρίσι.

Πιάνο - ακορντεόν Χάρης Σταυρακάκης

Είσοδος 15 ευρώ

Το βιβλίο-cd της παράστασης θα διατίθεται προς πώληση: H δίγλωσση (ελληνικά, γαλλικά) έκδοση που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, περιλαμβάνει ένα αναλυτικό εισαγωγικό κείμενο του Γιώργη Χριστοδούλου "Το Παρίσι του Αττίκ" με πολλές άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για το έργο του συνθέτη και συνοδεύεται από σπάνιο αρχειακό υλικό από εξώφυλλα από παρτιτούρες, φωτογραφίες και χειρόγραφα που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως.

Περισσότερα για τον Γιώργη Χριστοδούλου και για την παράσταση: www.giorgismusic.com

Κρατήσεις εδώ

Event type: