Η Λένα Διβάνη στον ΚΥΚΛΟ!

13/11/2018 - 18:30
Périple - Arts et Lettres Helléniques 115 rue Froissart, 1040 Bruxelles

Η Λένα Διβάνη και το τελευταίο της βιβλίο "Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο" στον ΚΥΚΛΟ!

"..Όταν τελειώσεις σχολείο και πανεπιστήμιο, φίλε αναγνώστη, ένας τρόπος υπάρχει να συνεχίσεις την εκπαίδευσή σου: να ξεβολευτείς. Να αφήσεις τον καναπέ και να αρπάξεις σακίδιο, μποτάκια και διαβατήριο. Να αγαπήσεις τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις άγνωστες λέξεις, τον ύπνο σε σκηνή, τις παράξενες φάτσες, τις αναπάντεχες συναντήσεις. Να φτάσεις στην εκρηκτική Βενεζουέλα του ετοιμοθάνατου Τσάβες, στη σέξι Κούβα όπου όλα αλλάζουν εκτός από τη λατρεία του Τσε, στην προβιομηχανική Αιθιοπία των κομμένων κλειτορίδων, στο Βιετνάμ όπου ο σκύλος είναι σπουδαίος μεζές, στη Γη του Πυρός όπου ο Δαρβίνος εμπνεύστηκε τη θεωρία του, στη Νέα Ζηλανδία των Μαορί όπου το νερό τρέχει ανάποδα, για να δεις τον κόσμο ανάποδα: όχι μόνο πόλεις, που είναι σκέτη βιτρίνα – για να δεις όλη την αλήθεια, πρέπει να πας και στα χωριά και στα βουνά. Μην τρομάζεις, δεν χρειάζεται να είσαι αθληταράς. Όποιος θέλει να ανεβεί ανεβαίνει."

Η Λένα Διβάνη καταθέτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, χιούμορ, αμεσότητα και απίστευτες πινελιές αυτοσαρκασμού, ιστορίες από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο. Ελβετία, Νέα Ζηλανδία, Αιθιοπία, Κούβα, Βιετνάμ, Βενεζουέλα, Ινδία, Παταγονία. Κάθε χώρα και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, με τις περιπέτειες της συγγραφέως να αποτυπώνονται με τη μορφή ευφάνταστων μαθημάτων – πολλές φορές εμπνευσμένων από τις ρήσεις του λαού μας. Αστείες καταστάσεις, αναπάντεχες συναντήσεις, συνύπαρξη αταίριαστων ανθρώπων, απρόοπτα γίνονται ένα αλλόκοτο μείγμα με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις κάθε λαού και δημιουργούν έναν συναρπαστικό οδηγό που ενθουσιάζει. Ένα βιβλίο που σου κλείνει το μάτι να αδράξεις την ευκαιρία και σου υπενθυμίζει τις ευεργετικές επιδράσεις του πηγαίου γέλιου…

Η Λένα Διβάνη είναι συγγραφέας και καθηγήτρια στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1994 με τη συλλογή διηγημάτων Γιατί δε μιλάς για μένα; με το οποίο κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα «Μαρία Ράλλη». Έκτοτε δημοσίευσε επτά μυθιστορήματα, τέσσερις συλλογές διηγημάτων, τέσσερα βιβλία για παιδιά και έξι ιστορικές μελέτες. Τα έργα της μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και διασκευάστηκαν για την τηλεόραση.

Σε συνεργασία με τον Περίπλου!

Event type: