Ο Ηλίας Ανδριόπουλος στις Βρυξέλλες

23/06/2012 - 19:30
De Lijsterbes Théâtre, Kraainem

Ο Σύλλογος Γονέων Ελληνικών Σχολείων των Βρυξελλών σε συνεργασία με τον ΚΥΚΛΟ παρουσιάζουν για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες τον Ηλία Ανδριόπουλο σε δυο μοναδικές συναυλίες το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου στο χώρο του De Lijsterbes Théâtre. (6 Lijsterbessenbomenlaan,1950 Kraainem).

Με 17 δίσκους-CD στο ενεργητικό του, δεκάδες μελοποιήσεις ποιημάτων σημαντικών Ελλήνων ποιητών αλλά και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας και του κόσμου, ο Ηλίας Ανδριόπουλος αποτελεί έναν από τους μεγάλους διεθνώς αναγνωρισμένους πρεσβευτές της ελληνικής μουσικής.

Μουσική του έχει φιλοξενηθεί στο Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου, στην Alte Oper της Φραγκφούρτης, το Βerwlhallen της Στοκχόλμης, στο Victoria Hall της Γενεύης, στο Auditorium Sain Germain και στο Casino de Paris στο Παρίσι, στο WDR στην Κολωνία, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς ... ενώ στην καλλιτεχνική του διαδρομή έχει συνεργαστεί με σημαντικότατους ερμηνευτές όπως Μπέλλου, Μητσιάς, Πρωτοψάλατη, Μοσχολιού, Βενετσάνου, Χριστογιαννόπουλος, Θεοδωρίδου, Καλογιάννης, Δημητριάδη, Μηλιαρέσης, Μόσχος, Τσάκτσέβα, Μπάκα …

Οι δύο συναυλίες αποτελούν σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα των Βρυξελλών, όχι μόνο γιατί ο καλλιτέχνης θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο φιλόμουσο κοινό της πόλης, αλλά, κυρίως, διότι οι συναυλίες, έχοντας την υποστήριξη σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας (γραφείου εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών), πραγματοποιούνται, για να ενισχυθεί οικονομικά η ελληνόφωνη εκπαίδευση των Βρυξελλών, αφού το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την επιδότηση του ενοικίου του ελληνικού σχολείου του Άντερλεχτ.

Τον καλλιτέχνη θα συνοδεύσουν στο α' μέρος της συναυλίας μαθητικές χορωδίες υπό την καθοδήγηση της Αρετής Προσήλια και στο β' μέρος οι αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (πιάνο, κιθάρα, πολυφωνίες).

Συνδιοργανωτής της συναυλίας για τον ΚΥΚΛΟ, ο Νίκος Στόγιος, καθηγητής Φιλοσοφίας και μέλος της Διοικούσας του ΚΥΚΛΟΥ.

Attachment: 

Event type: