Ο ΚΥΚΛΟΣ φιλοξενεί τον Στέλιο Χαραλαμπόπουλο και τον Γιώργο Χωραφά στην προβολή της ταινίας «Υπογραφή»

18/03/2012 - 18:30
θέατρο de lijsterbes, Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950 Kraainem

Ο Ελληνικός Κύκλος και ο Περίπλους συνεχίζουν το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με την ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Υπογραφή»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος σμίγει με ένα δυνατό καστ πρωταγωνιστών σε μια γοητευτική, γεμάτη σασπένς και μυστήριο, ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται στην σύγχρονη Αθήνα, την Αρκαδία και το Παρίσι.
Η Άννα, μια νεαρή ιστορικός τέχνης ετοιμάζει ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου, Μαρίας Δήμου. Στο πλευρό της για να την βοηθήσει είναι ο σύντροφος της Δήμου, Άγγελος. Μαζί θα ξετυλίξουν το κουβάρι της ζωής της Μαρίας, της οποίας τον θάνατο τυλίγει ένα πέπλο μυστηρίου. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Η Άννα σταδιακά βυθίζεται γοητευμένη στη ζωή της ζωγράφου, σύντομα, όμως, θα ανακαλύψει πως ο Άγγελος κρύβει πολλά μυστικά...

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Πρωτόπαππα, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Κουρής

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2011, ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΦΕ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

O Γιώργος Χωραφάς, ενας σύγχρονος Έλληνας πολίτης του κόσμου", έγινε πριν από μερικά χρόνια διεθνώς γνωστός με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην "Πολιτική Κουζίνα".

O σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος είναι γνωστός από τα ντοκυμαντέρ "Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη", "Ημερολόγιο καταστρώματος - Γιώργος Σεφέρης" κλπ.

"Το κορυφαίο συναίσθημα που μας φέρνει πιο κοντά στον άλλο είναι ο έρωτας. Ο άλλος παύει να είναι ξένος και γίνεται κομμάτι του εαυτού μας. Αυτό το απόλυτο δόσιμο,το ανιδιοτελές, προϋποθέτει/εμπεριέχει ήθος. Δεν μπορείς να ταυτιστείς με τον άλλον αν δεν χάσεις και κάτι, αν δεν παραχωρήσεις κάτι και από την ταυτότητά σου. Αντίστοιχα κερδίζεις και εσύ από τον άλλον. Και το κέρδος για τον ΄Αγγελο ήταν από το σκοτάδι στο φως . "
                                                                                                              Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

"Ο κινηματογράφος βοηθάει, μέσα από παραβολές και ιστορίες, να τοποθετηθούμε απέναντι σε διαχρονικές αξίες. "
                                                                                                              Γιώργος Χωραφάς

Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Eισιτήρια προπωλούνται στον ΠΕΡΙΠΛΟΥ : 10 EUR.

Attachment: 

Event type: