Ο Νίκος Χρυσός, βραβείο λογοτεχνίας της ΕΕ 2019 στον ΚΥΚΛΟ!

30/09/2019 - 18:30
Greek Embassy in Brussels, 10, Rue des Petits Carmes 1000 Brussels

O Nίκος Χρυσός, βραβείο λογοτεχνίας της ΕΕ για το 2019 μαζί μας στον ΚΥΚΛΟ λίγο πριν την τελετή απονομής στις Βρυξέλλες!

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο.

... διαβάσαμε...

Στον Νίκο Χρυσό και το μυθιστόρημά του "Καινούργια μέρα" (Καστανιώτης, 2018) απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature) 2019, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Πολιτισμού και Εθνικής Ταυτότητας της Ρουμανίας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Τον Έλληνα συγγραφέα συνεχάρη το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: ..Στο μυθιστόρημα του, ο Νίκος Χρυσός, χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική της Καινής Διαθήκης, αφηγείται μια ιστορία για τους άστεγους και τους διώκτες τους, αγγίζοντας με ευαισθησία ένα από τα μείζονα ανοιχτά θέματα της οικονομικοκοινωνικής και πολιτισμικής καθημερινότητας της Ευρώπης.

...Προτείνω, λοιπόν, την Καινούργια μέρα σε όσους αντέχουν, σε όσους διαθέτουν χρόνο, σε όσους δεν βολεύονται μόνο με μινιμαλισμούς αλλά αναζητούν κάτι συγκλονιστικό, κάτι απίστευτα δυναμικό, κάτι το μη προβλέψιμο.
Χρίστος Παπαγεωργίου, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας.

www.euprizeliterature.eu

Είσοδος ελεύθερη.

Event type: