Παρουσίαση με τίτλο "Λαϊκό παραμύθι ως μέσο διαχείρισης κρίσεων" από την Λίλη Λαμπρέλλη, στο Φιλοσοφικό Καφενείο

02/12/2012 - 12:30
Restaurant Rich, Av. de Tervuren 105, Bruxelles

Στα πλάισια του Φιλοσοφικού Καφενείου Ο ΚΥΚΛΟΣ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην παρουσίαση με τίτλο "Το λαϊκό παραμύθι ως μέσο διαχείρισης κρίσεων" από την Λίλη Λαμπρέλλη.

Τι είναι μαγικό παραμύθι; Από πού έρχεται; Σε ποιους απευθύνεται; Γιατί είναι απελευθερωτικό; Ποιο νόημα έχει η ενδοοικογενειακή αλληλοβορά, η υπέρβαση, η οφειλή, η απώλεια, ο εύθετος χρόνος; Ποια είναι η ουσία των μαγικών παραμυθιών και με ποιους τρόπους μας συντροφεύουν στην υπέρβαση κρίσεων;

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια:

Με ρίζες στη Μυτιλήνη και τη Μικρασία, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά. Eργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα και στη συνέχεια ως μεταφράστρια στην ΕΕ, στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες. Από το 1986 ως τώρα έχουν εκδοθεί 14 μικρά βιβλία της, τα περισσότερα για παιδιά.
Το 2011, το "Κρυμμένο νερό", με εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη, πήρε το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού παιδικού βιβλίου και περιλήφθηκε στη μικρή λίστα του περιοδικού «Διαβάζω» και στη μικρή λίστα για τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας.
Από το 1998 αφηγείται παραμύθια προφορικής παράδοσης. Προσέγγισε την αφήγηση μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις με πολλούς παραμυθάδες και θεωρητικούς του παραμυθιού, αλλά δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud και ανήκει στην ομάδα του.

Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής εταιρείας αφηγητών "Passeurs d'Histoires", και μέλος του "Μaison du Conte de Bruxelles".

Event type: