"Φοιτηταί" του Γρ. Ξενόπουλου, παρουσίαση από τον Τάσο Νυχά στο Φιλοσοφικό Καφενείο

04/11/2012 - 12:30
Restaurant Rich, Av. de Tervuren 105, Bruxelles

Ο ΚΥΚΛΟΣ στα πλαίσια του Φιλοσοφικού Καφενείου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην παρουσίαση του Τάσου Νυχά με τίτλο "Οι Φοιτηταί" του Γρηγόρη Ξενόπουλου: Η δύναμη της νεότητας και το γλωσσικό ζήτημα στην Αθήνα του 1900.

Η παρουσίαση θα γίνει με την ευκαιρία της νέας θεατρικής παράστασης που ετοίμασε και παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι στις 15, 16, 17 και 18 Νοεμβρίου σε διασκευή/σκηνοθεσία Τάσου Νυχά, (θέατρο De Lijsterbes, Kraainem).

Το έργο είναι μια διασκευή της γνωστής αστικής ηθογραφίας του Ξενόπουλου σε μουσικοχορευτική παράσταση, όπου φοιτητές και αρσακειάδες ζωντανεύουν την ταραχώδη εποχή των αρχών του 20ού αιώνα, με φόντο το περίφημο γλωσσικό ζήτημα και χώρο δράσης την Αθήνα εκείνης της εποχής. Ερωτεύονται, παθιάζονται, διαφωνούν, ενθουσιάζονται, απογοητεύονται, επαναστατούν με την ίδια ένταση και δίψα για ζωή που πάντα διακρίνει τη νεότητα.

Ο Τάσος Νυχάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και παράλληλα πήρε πτυχίο θεατρικών σπουδών.
Με υποτροφία από την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σπούδασε γεωπονικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και απόκτησε Μάστερ στην τεχνολογία Τροφίμων και Διδακτορικό στην Εδαφολογία.
Στην Ελλάδα εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας ως ερευνητής, στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή ως Επιμελητής και στον ιδιωτικό τομέα στα Αγροχημικά.
Το 1982 ήταν από τους πρώτους έλληνες που προσελήφθησαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από διαγωνισμό και εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος.
Αργότερα απόκτησε Licence Spéciale σε θέματα περιβάλλοντος από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Από το 1992 συμμετέχει στο Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Event type: