Ο ΚΥΚΛΟΣ επιστρέφει...

Φίλοι μας

Ο ΚΥΚΛΟΣ επιστρέφει με σειρά εκδηλώσεων και νέες προτάσεις για το Φθινόπωρο περιμένοντας τη συμμετοχή σας!

Η συνδρομή σας είναι αναγκαία προϋπόθεση για μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, στοιχίζει 30 ευρώ το χρόνο και μπορεί να καταβληθεί είτε σε κάποιον από εμάς με την ευκαιρία των εκδηλώσεων είτε στο λογαριασμό ING, BE 63 363 104174808. Μην ξεχάσετε να μας στείλετε το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο ellinikoskyklosbrussels@gmail.com απ' όπου θα σας επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε τη συνδρομή σας.

Ξεκινάμε στις 29/9 στο Φιλοσοφικό Καφενείο με τον Αλέξανδρο Γιαννή σε μια παρουσίαση της Γεωπολιτικής της Ενέργειας στη Νοτιο-ανατολική Μεσόγειο. Στις 13/10 θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Γιάννη Γαβρά να μας μιλά για τους Εβραίους στην μεταπολεμική Γαλλία ενώ ο Αντώνης Λιάκος θα παρουσιάσει το δοκίμιό του "Αποκάλυψη, Ουτοπία και Ιστορία" στις 10/11.

Η Σινεματέκ μας στις 6/10 φιλοξενεί τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη και την ταινία του J.A.C.E. Παράλληλα προσπαθούμε να φέρουμε ελληνικές σινεφίλ ταινίες σε έναν καινούργιο χώρο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Επιπλέον στις 19/11 ο εκδότης Γιώργος Αλισάνογλου θα παρουσιάσει τη νέα συγκεντρωτική έκδοση των ποιητικών συλλογών του Γιώργου Αθανασόπουλου.

Παράλληλα, στις 17 Οκτώβρίου ετοιμάζουμε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ποιοτική Γεωργία και Διατροφή παρουσία Ελλήνων επιχειρηματιών και του Νίκου Χρυσόγελου.

Η διάλεξη του Γιώργου Παγουλάτου με θέμα "Ευρωκρίση, Ελλάδα και μελλοντικές προοπτικές" μετατίθεται σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί ενώ η συναυλία αφιερωμένη στον Καβάφη από τη Μουσική Ομάδα Σύρου θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 28 Νοεμβρίου.

Η οργάνωση της συνάντησης με τον Ευρωβουλευτή Daniel Cohn-Bendit βρίσκεται σε εξέλιξη με πιθανή ημερομηνία στις 18 Δεκεμβρίου.

Κλείνοντας - και πάντα για το Δεκέμβρη - συζητάμε με τον Χρήστο Δουλκερίδη για μια πρόσκληση γευσιγνωσίας με την ευκαιρία της οποίας θα μας γνωρίσει την ιστορία του Ελληνικού μεζέ!

Σε αυτήν την πρώτη μας επαφή μετά το καλοκαίρι και πέρα από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας αλλά και αυτές που έχουμε στα σκαριά, θα θέλαμε να σημειώσουμε την υποστήριξη της εκδήλωσης CYPRUS UNPLUGGED που θα γίνει στις 9/11 στο ΒΟΖΑR με φιλανθρωπικό σκοπό προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Κύπρο αλλά και να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό του νησιού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου.

Ευχόμαστε σε όλους ένα δημιουργικό Φθινόπωρο!

Το ΔΣ