"12 ώρες για την Ελλάδα", μια ξεχωριστή εμπειρία!

Για δεύτερη χρονιά φέτος ο Ελληνικός Κύκλος συνδιοργάνωσε στις Βρυξέλλες μαζί με τον εμπνευστή της ιδέας, τον Βέλγο φιλέλληνα Jimmy Jamar και με άλλους εθελοντές την μεγάλη εκδήλωση "12 ώρες για την Ελλάδα".

Πρόκειται για μια εθελοντική δράση στήριξης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και με παράλληλο σκοπό να αναδείξει τη χώρα μέσα από μια ημέρα πολιτισμού και γιορτής στην πόλη που θεωρείται η καρδιά της Ευρώπης.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η Δημοκρατία και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 2013 είναι το Ευρωπαϊκό έτος του Πολίτη, το κείμενο που επιλέχτηκε για να διαβαστεί –σε διάφορες γλώσσες- ήταν η Πολιτεία του Πλάτωνα.

Στην ίδια συλλογιστική ο Κύκλος διοργάνωσε μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της σύγχρονης δημοκρατίας όπως την βιώνουμε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σήμερα (" Παράφρων Δημοκρατία; " "DemocraZy?"), η οποία φιλοξένησε πολλές και διαφορετικές απόψεις, αντανάκλαση του προβληματισμού και της ανησυχίας των καιρών μας. Επίσης είχε την ευθύνη του μίνι φεστιβάλ κινηματογράφου, που επικεντρώθηκε στα δικαιώματα του πολίτη είτε ζει στην Ελλάδα είτε ως απλός πολίτης είτε ως μετανάστης και φιλοξένησε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (του Δημήτρη Φαφούτη, του Νίκου Σταμπουλόπουλου, το KHAOS κλπ) καθώς και διάφορων ατελιέ χορού για μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση πρόσφερε την δυνατότητα να ακούσουμε τον Γιώργο Χωραφά να αποδίδει ένα θεατρικό κομμάτι του Ζορμπά, και τον Peter Economides να μας προβληματίζει για την Ελλάδα ως brand name! Η βραδιά προσέφερε τραγούδι και χορό με την μεγάλη συναυλία της Αλεξάνδρας Γκραβά, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με την μουσική του παρέα, αλλά και με πολλά χορευτικά συγκροτήματα των Βρυξελλών.

Παρούσες ήταν επίσης πολλές δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα ελληνικά προϊόντα διατροφής αλλά και να εξοικειωθούν με την ελληνική κουζίνα.

Η εκδήλωση είχε ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ στο Βέλγιο αλλά και στην Ελλάδα .

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλλαν με την παρουσία τους σε αυτήν την επιτυχία και να υπενθυμίσουμε ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στις οργανώσεις Γιατροί Χωρίς Σύνορα της Ελλάδας, "Make A Wish" , και "Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων. Καλούμε τους φίλους μας να συνεχίσουν την υποστήριξη των οργανώσεων αυτών με όποιο τρόπο επιθυμούν. Η σκυτάλη αλληλεγγύης δεν πρέπει να σταματήσει.

Πατήστε εδώ για τη φωτογραφική ανασκόπηση της εκδήλωσης. Γιατί για η Ελλάδα για τον ΚΥΚΛΟ σημαίνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!